Pizza in smoking? Fine dining meets street food!

Uitnodiging voor een Pizza Fine Dining ervaring

Pizza in smoking? Fine dining meets street food!

Wie dacht dat pizza en gastronomie niet samengaan, moet op 1 augustus een bezoekje brengen aan Restaurant Aroma in Vaassen. Daar vindt culinaire rebellie plaats die de etiquette van fine dining op zijn kop zet.

Chef Pasquale Carfora en zijn Italiaans-Amsterdamse kompaan Antonio Cavoto, een van ’s werelds top-100 pizzabakkers, besloten het onmogelijke te doen: pizza verheffen tot sterrenrestaurantniveau. Voor 75 euro per persoon serveren zij een menu dat klinkt als een ‘contradictio in terminis’ (maar laat de bewijsvoering maar aan de heren over): ‘pizza fine dining’.

De avond belooft een achtbaan van smaken, beginnend met amuses die waarschijnlijk net zo ver van pizza afstaan als een Fiat 500 van een Ferrari. Daarna volgen vier pizzagangen die het concept ‘pizza’ flink oprekken. Het dessert is nog een verrassing, maar Pasquale kennende is zo’n slotakkoord altijd behoorlijk harmonieus en indrukwekkend.

Cavoto, net als Pasquale opgeleid tot civiel ingenieur, is nu een pizzavirtuoos. Hij brengt zijn technische pizzaprecisie mee naar de Vaassense keuken. Zijn erkenning als top-pizzachef in achterliggende jaren suggereert dat zijn creaties eerder thuishoren in het Florentijnse Uffizi-museum dan in een grauwe kartonnen doos.

Alleen nog lunch

De avond was binnen 30 minuten volgeboekt, maar nu is ook de lunch beschikbaar! Liefhebbers van culinaire contradicties kunnen nu reserveren voor de lunchsessie zolang er plaats is. Staat het event niet meer in onze reserveringsmodule? Dan is ook de lunch vol en rest de wachtlijst via reserveringen@restaurant-aroma.nl.

Het belooft een dag en avond te worden waar de grenzen tussen sterrenrestaurant en pizzeria vervagen. En laagdrempeliger dan dit, wordt het bij Aroma niet.