Restaurant aroma is verkozen tot één van de 100 beste restaurants in nederland!

Aroma in Lekker500!

Aroma is een van de 100 beste restaurants in Nederland!

Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is de meest opvallende nieuwkomer in dé restaurantgids van Nederland: Restaurantgids Lekker500 2024! In deze restaurantgids staan de 500 beste restaurants van Nederland waar alle culinaire liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Met een 89ste positie bewijst Pasquale Carfora en zijn team een meer dan waardig opvolger is van haar illustere voorganger De Leest in Vaassen. Eerder dit jaar werd Aroma Italian Fine Dining al uitgeroepen tot beste Italiaans Restaurant van het Jaar door het Italië Magazine.

De regio is met maar liefst negen restaurants en de nummer één positie (De Librije) meer dan goed vertegenwoordigd.

Lees hier de beoordeling in de Lekker500 editie 2024:

Nieuw in de Top 100 | Nummer 89, Restaurant Aroma, Vaassen

Je moet het lef maar hebben om een zaak te starten in een pand waar jarenlang een topzaak heeft gehuisd. De jonge en ambitieuze Pasquale Carfora durfde het aan en met financiële hulp van zijn schoonvader Jan Leune betrok hij – samen met zijn geliefde Elisa Leune – najaar 2021 het voormalige De Leest in Vaassen. De Italiaanse keuken viert hoogtij in dit chic opgetuigde restaurant en dat is niet gek want Pasquale heeft er zijn roots liggen en

Elisa heeft een groot deel van haar jeugd in Italië gewoond. We vallen meteen met de deur in huis: hier wordt fabelachtig mooi gekookt. Vanaf binnenkomst tot aan vertrek heeft alles een superieure kwaliteit en voelen we de passie en hartstocht om het allerbeste voor de gast te bewerkstelligen. Trek wel een avondlang uit om de culinaire vaardigheden van de chef te proeven, maar dat is zeer de moeite waard. We vallen direct al van onze stoel bij de amuse van een minitomaatje van cacaoboter gevuld met een emulsie van salade caprese. Wat een smaakexplosie! Ook de homemade focaccia, begeleid door met citroenpoeder bestrooide roomboter en kleine ansjovisjes uit de Amalfi-streek die je erbij eet, is tongstrelend lekker. En dan moet het echte werk nog beginnen. We zullen de delicate Iichtzoet-smakende rode gamba’s uit Mazara met schuim en crunch van perzik plus krokant dakje van de gambaschalen en gefermenteerde asperge niet licht vergeten. Net zomin als een beeldschoon gepresenteerde perfect bereide moot zwaardvis met pistachekorstje, een minitaartje van saffraanaardappel, agretti (Italiaanse monniksbaard) en citroencrème. Een feestje voor de smaakpapillen. In het glas een boterige en tegelijkertijd fruitige Altkirch-chardonnay 2021 uit Südtirol. De kaasplank biedt louter kaasjes uit Italië die perfect op temperatuur zijn en

gezelschap krijgen van kersen-, perzik- en sinaasappelcompote. Dat aan dit alles een stevig prijskaartje hangt mag duidelijk zijn. Maar wat je ervoor ontvangt is ronduit imposant. Komt binnen in de Top-100 op plaats 89.

Overige informatie

Aangesloten bij: JRE-Jeunes Restaurateurs. Keukensoort: Italiaans. Faciliteiten: chef’s table, kookworkshops, met catering, parkeerplaats aanwezig, private dining, rolstoelvriendelijk, terras.

Lekker500 is een uitgave van Pijper Media, Gotenburgweg 48, 9723TM Groningen.