top

Onze
Visie

Mijn naam is Pasquale Carfora en ik ben afkomstig uit Italië. Ik groeide op aan de kust van Sabaudia in de regio Lazio, ten zuiden van Rome. Hier leefde ik deels bij mijn ouders, deels op de boerderij van mijn grootouders. Al zeer vroeg kwam ik hier in contact met de typische Zuid-Italiaanse keuken. Op de boerderij werden oude, traditionele gerechten bereid met ingrediënten zo van het land. Puur en vers. Mijn moeder werkte daarnaast als chef-kok in een Italiaanse badplaats, waardoor ik ook aanraking kwam met de professionele keuken. Deze vroege fase heeft de rest van mijn leven gevormd, want al toen besloot ik mijn leven te gaan wijden aan koken.

 

Nadat ik afstudeerde aan de universiteit ben ik mijn droom gaan volgen. Ik besloot zo veel mogelijk ervaring op te doen door bij allerlei verschillende restaurants in Italië te gaan werken. Zo heb ik in de keuken gestaan van het Antica Osteria Nonna Rosa (*) in Vico Equense enik liep stage bij La Pergola, het driesterren restaurant in het Hilton Waldorf Astoria in Rome. Een zeer bijzondere periode, waarin ik ontzettend veel geleerd heb.

Mijn hart gevolgd

 

Een aantal jaar geleden heb ik mijn hart gevolgd en ben ik in Nederland terechtgekomen. Hier heb ik mij verdiept in de Noord-Europese stijl van het Fine Dining; een andere manier van koken dan ik in Italië gewend was, maar minstens net zo interessant. Zo heb ik onder andere als chef de cuisine gestaan in het Gran Café Krasnapolsky in Amsterdam. Daar begon ik mijn eigen ideeën te ontwikkelen, waarin ik een combinatie trachtte te vinden tussen de Italiaanse en de Noord-Europese keuken.

 

En nu sta ik samen met mijn Nederlandse geliefde Elisa Leune, en met steun van haar vader Jan en moeder Paola, aan het begin van mijn allergrootste avontuur: Restaurant Aroma. In deze sfeervolle en luxueuze ambiance willen we onze gasten een verrassende ervaring bieden die een combinatie biedt tussen de Italiaanse keuken uit mijn jeugd en de Noord-Europese stijl van koken. Oftewel Italiaanse Fine Dining.

Harmonie

 

De basis hiervan zijn gerechten die bestaan uit een harmonie tussen kwaliteitsproducten uit Italië en verse seizoensproducten uit Nederland, en dan met name uit de Veluwe. Het resultaat is een ervaring vol van verschillende smaken, en aroma’s; vandaar ook onze naam Aroma. De ingrediënten uit Italië voeren we grotendeels zelf in. Mijn schoonvader Jan zal darbij een grote rol zal spelen. Hij vertrok vijfendertig jaar geleden van Nederland naar Italië en heeft sindsdien een uitgebreid netwerk opgebouwd van leveranciers voor de allerbeste basisproducten én van de beste wijnhuizen voor ongelooflijk goede wijnen, die in Nederland (nog) onbekend zijn en exclusief in restaurant Aroma geschonken zullen worden. En de extra vergine olijfolie?  Die is grotendeels afkomstig van onze eigen biologische familieolijfboomgaard op de berg Jupiter (Monte Giove) boven de antieke stad Terracina, zo’n honderd kilometer ten zuiden van Rome.

 

De harmonie in mijn gerechten staat voor mij symbool voor de harmonie die ik in mijn leven heb gevonden tussen Italië en Nederland, tussen de verschillende culturen en kookstijlen. In het restaurant Aroma hoop ik al die belangrijke mensen in mijn leven te eren, die mij tot hier hebben gebracht. Aan al mijn leermeesters en met name Jacob Jan Boerma, die mij zoveel heeft bijgebracht. Aan mijn schoonouders Jan en Paola en mijn Elisa, met wie ik dit enorme avontuur aanga. En natuurlijk aan mijn ouders en grootouders, die mij de liefde voor het koken zoveel jaren geleden hebben bijgebracht.