Amsterdamse hotelrestaurants die de moeite waard zijn!
Ga jij wel eens naar een hotel, maar niet alleen voor een overnachting? Je kunt namelijk ook heel goed een hapje eten in hotelrestaurants! Bij Grand Café Krasnapolsky en deze andere Amsterdamse hotelrestaurants kun je heel goed uiteten in een ontspannende maar luxe setting. Gewoon genieten dus!
Grand Café Krasnapolsky
Midden op de dam in Amsterdam vind je Grand Café Krasnapolsky, de brasserie van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De chefs hebben zich laten inspireren door consulting chef Jacob Jan Boersma (***) en dat is terug te vinden in de gerechten! In het Grand Café vind je een toegankelijke kaart met een Italiaanse twist. Pasquale Carfora en zijn team verzorgden voor ons een driegangenmenu, gevolgd door een proeverij uit het taartenkabinet. Bij binnenkomst werden wij direct ontzorgd en konden wij de avond bruisend beginnen met een proost op het heerlijke diner dat volgde. De eerste gang met structuren van biet bestond uit een bietencarpaccio, gegrilde biet en bietensorbet met een yoghurt-geitenkaasmayonaise. De verschillende structuren in dit gerecht complimenteren elkaar én de bietensorbet zorgt voor een verfrissende noot tussen de aardse smaken. De tweede gang bracht een keuze met zich mee: risotto met bospaddenstoelen (all-time-favoriet!) of de gnocchi met pompoen, broccoli en Alkmaarse blauwe kaas. De kaasliefhebber in mij koos uiteraard voor het laatste gerecht. Ik kreeg fluffy gnocchi met een romige kaassaus, what’s not to like! Het dessert is iets waar ik al vanaf het begin naar uitkeek, sinds ik langs het taartenkabinet het Grand Café binnenliep. Een combinatie van appeltaart, brownie, een eclair, een macaron en een stukje cheesecake op één bordje. Dat is nog eens keuzestress vermijden tijdens de dessertkeuze! Ik ben er nog steeds niet uit welk onderdeel van het dessert ik het lekkerst vind, YUM!


